Adres: Leopoldlaan 65 - 9400 Ninove

Voedingsadvies

Een gezonde leefstijl met een evenwichtige voeding en voldoende beweging is essentieel voor onze gezondheid. Via gezonde voeding verzamel je de nodige bouwstoffen en energie.

Een individueel aangepast advies zorgt voor een vlotte vertering, een optimale vitaliteit en een gezond lichaam.

 

LipoLip®: Vitaal afslanken omdat je gezondheid belangrijk is !

Erkende therapie in Belgïe: NUTnummer: NUT_AS 3176/2

Vitaal afslanken is voor sommige mensen niet gemakkelijk. Om af te slanken en vervolgens ook slank te blijven, is meer nodig dan een tijdelijk dieet. Daarom heeft LipoLip® een doelgericht, betaalbaar en verantwoord 3 Fasenplan ontwikkeld. Het biedt een lifestyle programma waarmee je op een verantwoorde, vitale manier in korte tijd voornamelijk vet verliest. Daarna word je een gezond voedingspatroon aangeleerd aangepast aan jouw behoeftes. Het programma is opgebouwd in 3 fasen (Dieetfase, Stabilisatiefase, Balansfase)

 

Wat is de reden dat de ene mens beter op zijn gewicht blijft dan een andere mens terwijl deze persoon er alles aan doet om zijn gewicht te behouden of te herwinnen?

Veel heeft te maken met het spierweefseltype dat je hebt maar ook problemen zoals:

  • De schildklier die traag werkt
  • Hormonale stoornissen
  • Stress
  • Spijsvertering- en darmproblemen (samenstelling van de darmflora heeft ook invloed)

Deze disbalansen kunnen ervoor zorgen dat het heel moeilijk is om op een normaal gewicht te blijven of je normale gewicht te herwinnen.

 

Inhoud 

Het LipoLip® lifestyle programma bestaat uit een 3 fasen plan met een uitgebreide handleiding, allerlei tips en smakelijke menu’s.

Boodschappen doe je zoals steeds bij je eigen groentewinkel, slager, vismarkt of supermarkt of natuurwinkel.

 

Fase 1 – Dieetfase

De Dieetfase duurt (slechts!) 24 tot max 36 dagen (met telkens nog 3 stopdagen) en draait voornamelijk om het kwijtraken van je overtollige ongezonde vetten, vetkwabben over heel je lichaam en (inwendig) buikvet. Deze fase bestaat uit een vet – en koolhydraatarm dieet met gezonde en lekkere recepten en eventueel 2 ondersteunende voedingssupplementen en professionele begeleiding.

 

Fase 2 – Stabilisatiefase

De Stabilisatiefase is een periode van 21 dagen waarin het dieet langzaam wordt aangevuld, zodat je gewicht stabiliseert (geen jojo-effect) en vaak zelfs nog wat afneemt. Streefgewicht nog niet bereikt? Dan kun je gerust langer in fase 2 blijven.

 

Fase 3 – Balansfase

In de Balansfase krijg je tools aangereikt die je kan gebruiken in je dagelijks gezond eetpatroon.
In deze fase pas je bovendien toe wat je in fase 1 en 2 hebt geleerd over gezonde keuzes maken. Deze fase draait vooral om het vinden van een balans die bij jou past.


Na het doorlopen van fase 1 en 2 is je visie op eten helemaal veranderd. Je bent het nu gewoon om gezond te eten. Uiteraard mag je nog eens zondigen. Ik stel steeds de 80/20 regel voor. Voor 80 procent probeer je een zo gezond mogelijk voedingsprogramma aan te houden. Kies voor minder koolhydraten uit brood, pasta en aardappelen en meer koolhydraten uit groenten die door hun rijk aanbod aan vezels geen invloed op je suikerspiegel hebben. Eet ook meer eiwitten en gezonde vetten in de plaats (vette vis, olijfolie, kokosvet, lijnzaad).

 

 

 

 

Informatie?

Cindy Van den Broeck

info@healthncare.be

0476/61 10 84