Adres: Leopoldlaan 65 - 9400 Ninove

Orthomoleculaire gezondheidszorg

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende.

De Orthomoleculaire gezondheidszorg maakt gebruik van natuurlijke middelen die ingezet worden om de gezondheid te ondersteunen of te behouden.

Gezonde aangepaste voeding, voedingsstoffen (vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren), enzymen, kruiden en planten bieden het lichaam de voedingsstoffen die het op dat moment nodig heeft om een optimale gezondheid te bekomen.

De Orthomoleculaire gezondheidszorg kan al dan niet worden toegepast als aanvulling op de reguliere geneeskunde of therapieën, daarom behoort deze gezondheidszorg tot de “complementaire gezondheidszorg”.

Door middel van een uitgebreid vraaggesprek en eventueel een gezondheidsscreening wordt de oorzaak van een bepaalde klacht gezocht. Op basis van deze informatie wordt een persoonlijk voedingsplan opgesteld.

Het adviseren ervan vereist echter voldoende kennis, daarom worden er jaarlijks diverse bijscholingen gevolgd om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen.

 

Informatie?

Cindy Van den Broeck

info@healthncare.be

0476/61 10 84