Adres: Leopoldlaan 65 - 9400 Ninove

Bach flower remedies

“Om in goede gezondheid te verkeren, moet men in harmonie zijn met zijn ziel.”

» Dr. Bach »

Een positieve kijk op het leven, een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is waar we naar streven. De geheel natuurlijke Original Bach Flower remedies helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen beter in evenwicht te houden en in harmonie te blijven met onszelf. Een vriendelijk helpende hand van de natuur om het emotioneel evenwicht terug te vinden en vol vertrouwen vooruit te kijken.

 

GESCHIEDENIS

Edward Bach werd in 1886 in Wales geboren. Als huisarts, chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog bestudeerde hij nauwkeurig de gedragingen van de mens. Bij zijn onderzoek stelde hij vast dat emoties een merkbare invloed hadden op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dr. Bach heeft de laatste tien jaren van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van 38 bloesemremedies die helpen de emoties beter in evenwicht te houden. 

In de jaren ’30 heeft Dr. Bach zijn werkruimte in zijn eigen tuin opgericht. Ook tot op heden worden in deze tuin in Mount Vernon (Oxfordshire) verschillende wilde bloemen en andere planten geplukt voor de aanmaak van de tincturen voor de Original Bach Flowers.

 

38 ORIGINELE BACH BLOESEMTINCTUREN VOOR 7 GROEPEN VAN EMOTIES

Gezondheidsproblemen komen volgens Dr. Bach voort uit negatieve gemoedstoestanden. Deze gemoedstoestanden heeft hij ingedeeld in 7 emotionele groepen: 

 • angst
 • onzekerheid
 • onvoldoende interesse in het hier en nu
 • eenzaamheid
 • overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
 • moedeloosheid of wanhoop
 • overbezorgdheid om het welzijn van anderen

Een gemoedstoestand of stemming is de affectieve modus die iemand gedurende een bepaalde tijd heeft en die bestaat uit één enkele overwegende emotie of een combinatie van emoties. De stemming van een persoon kan positief zijn (vrolijk of uitgelaten), maar ook negatief (verdrietig of wanhopig). 

 

GEBRUIK VAN ORIGINAL BACH FLOWER REMEDIES

De Original Bach Flower remedies zijn volledig natuurlijk en kunnen met een gerust gevoel langdurig worden toegepast, alsook in combinatie met medicatie en andere behandelingen. Zij zijn tevens zeer eenvoudig en handig in gebruik en kunnen door iedereen in het gezin gebruikt worden.

Dikwijls worden ook Bach Flowers toegediend aan zuigelingen die een geboortetrauma hebben meegemaakt of aan onrustige baby’s.

Om de juiste Original Bach Flower remedie te kiezen die het beste past bij de gemoedstoestand waar een persoon zich in bevindt, is het van essentieel belang dat u kunt aangeven wat u voelt. Naast een luisterend oor wordt u begeleidt met alle respect, eerlijkheid en eenvoud. 

De 38 Original Bach Flowers worden vervolgens kinesiologisch uitgetest om te zien welke remedie het beste bij u past op dat ogenblik om u terug in balans te brengen. Het kan zijn zijn dat er verschillende remedie’s nodig zijn zodat meerdere negatieve emoties kunnen omgepoold worden naar positieve emoties. De gecombineerde Original Bach Flower remedies worden samengesteld meegegeven in een flesje van 30 ml.

 

Hoe de Original Bach Flowers gebruiken?

Voor het beste resultaat moeten de Original Bach Flowers minstens vier maal per dag ingenomen worden. Van het flesje met het mengsel neemt u 4 druppels in een glas met bronwater en door middel van kleine slokjes opdrinken. De druppels kunnen ook puur onder de tong gedaan worden. En dit  dus minstens vier maal per dag. De beste tijdsstippen hiervoor zijn:

 • bij het ontwaken, voor het ontbijt
 • voor het middagmaal
 • rond 16u
 • juist voor het slapen gaan

Bij acute en kortdurende gemoedstoestanden zoals bij een zenuwachtig gevoel voor een examen, kunnen de Original Bach Flowers gedurende korte periode (één tot vijf dagen) gebruikt worden. Bij langdurende gemoedstoestanden zoals bijvoorbeeld iemand die zenuwachtig is van aard of bij traumaverwerking, vergt het innemen van de Original Bach Flowers een langere periode. Deze kunnen veilig gedurende die lange periode worden toegepast, alsook in combinatie met andere behandelingen.

 

Informatie?

Cindy Van den Broeck

info@healthncare.be

0476/61 10 84