Adres: Leopoldlaan 65 - 9400 Ninove

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagetechniek. Het wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van de duimen, handpalmen en vingers om druk uit te oefenen op bepaalde delen van het lichaam, waardoor de balans in het lichaam weer hersteld. Het is daarom erg geschikt bij stressklachten zoals spanningshoofdpijn, stijve nek of spieren, slechte doorbloeding of problemen met de spijsvertering.

Shiatsu maakt gebruik van de energiebanen in het lichaam en laat de energie weer beter stromen. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt hierdoor geactiveerd. Een shiatsu sessie kan zowel ontspannend als vitaliserend werken. Het kan ‘extatisch’ voelen, als ‘los van alles’ en als ‘de cirkel is weer rond’. Hoe meer je echt verbonden bent met jezelf in je hart en met het grote geheel van het universum, hoe groter, dieper en intenser de waarneming.

De sessie vindt plaats in een rustige omgeving met helende muziek en aromatherapie, je ligt in gemakkelijke kleren op een massagetafel en kan tot diepe ontspanning komen. Aan het eind van iedere sessie wordt er een hoofdmassage gegeven waardoor je nog dieper in relaxatie kan zakken.

Effecten

Shiatsu werkt hierbij niet alleen op de symptomen, maar ook op de onderliggende oorzaken - zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Hierdoor komen klachten minder snel weer terug. Bij chronische klachten kan shiatsu helpen om verlichting te geven. Raadpleeg bij ernstige klachten eerst een huisarts.

Daarnaast kan shiatsu je uit je hoofd halen en je terugbrengen in je lichaam en je gevoel. Met Shiatsu voel je je weer verbonden met jezelf, je weet en voelt weer wat ècht belangrijk voor je is.